Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

HomeSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

După o săptămână cu vreme geroasă, meteorologii prognozează o creștere a temperaturilor, după data de 12 februarie, cu maxime termice care vor ajunge și până la 9 grade, în timp ce precipitații nu mai sunt așteptate decât în cantități reduse, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 6 – 19 februarie, publicată luni.

În Moldova, până spre finalul primei săptămâni, valul de frig va persista, astfel că se vor înregistra maxime termice de -3 – 2 grade, iar nopțile vor fi local geroase, cu temperaturi minime în medie de -14 – -8 grade. Începând din 12 februarie, vremea se va încălzi treptat, devenind chiar ușor mai caldă decât normal la mijlocul lunii februarie, în special în orele amiezilor când vor fi 6 – 9 grade, iar în cursul nopților temperatura aerului va coborî la valori de -4 – 0 grade, mediat regional. Regimul pluviometric va fi în general deficitar; în primele zile și în jurul datei de 11 februarie pe spații mici, trecător, vor fi ninsori slabe, iar probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere după data de 16 februarie.

La munte, valul de frig persistent de la începutul intervalului va aduce temperaturi sub pragul gerului în special în cursul nopților; vor fi valori maxime de -12 – -8 grade și minime de -20 – -14 grade, în medie. Începând din 11 februarie, vremea va intra într-un proces de încălzire, ce se va resimți la început mai ales la valorile diurne, determinând un regim termic apropiat de normal, iar la mijlocul lunii februarie chiar ușor peste cel specific perioadei. În primele zile și în jurul datei de 12 februarie, pe spații mici va ninge în general slab, iar probabilitatea pentru precipitații locale va crește la sfârșitul intervalului.

Comentarii

WORDPRESS: 0