Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

HomeSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni o vreme în continuare mai caldă pentru această perioadă, cu maxime termice pozitive, în timp ce precipitații sunt așteptate mai ales la mijlocul primei săptămâni, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 9 – 22 ianuarie, publicată luni.

În Moldova, în cea mai mare parte a intervalului estimat valorile termice se vor situa peste normele climatologice specifice regiunii, cu medii ale maximelor de 6 – 8 grade, iar ale minimelor de 0 – 4 grade. Ușor mai rece se estimează pentru zilele de 11 și 12 ianuarie, când maximele vor coborî la valori de 4 grade mediat regional. Probabilitatea de precipitații pe arii mai extinse va fi ridicată în 11 și 12 ianuarie, iar în restul timpului acestea se vor semnala doar pe alocuri.

La munte, vremea se va răci ușor și treptat până în data de 13 ianuarie, astfel că mediile maximelor vor coborî de la 2 spre -2 grade și ale minimelor de la -2 până la -6 grade. După acest proces regimul termic va deveni oscilant, astfel că valorile diurne vor fi de -1 – 2 grade, iar cele nocturne de -6 – -2 grade. Precipitațiile își vor face apariția pe aproape tot intervalul estimat, dar cu o probabilitate mai mare ca acestea să fie extinse în zilele de 10 și 11 ianuarie.

Comentarii

WORDPRESS: 0