Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

HomeSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Meteorologii prognozează o vreme în răcire pentru următoarele două săptămâni, cu maxime termice în jurul a zero grade, în timp ce precipitații sunt așteptate după data de 4 ianuarie, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 2 – 15 ianuarie, publicată luni.

În Moldova, în prima săptămână de prognoză, valorile termice vor oscila de la o zi la alta, iar spre sfârșitul acesteia tendința va fi de scădere semnificativă, spre medii ale maximelor de -1 – 1 grad și ale minimelor de -6 – -4 grade. Pe parcursul celei de a doua săptămâni, temperatura aerului nu va avea variații importante de la o zi la alta, astfel se vor atinge medii la nivel regional ale maximelor de 1 – 4 grade și ale minimelor de -6 – -3 grade. Începând cu data de 4 a lunii ianuarie, probabilitatea de precipitații va fi ridicată.

La munte, vremea se va răci treptat pe parcursul primei săptămâni, astfel încât la sfârșitul acesteia, când tendința procesului de răcire va fi de accentuare, se vor atinge medii ale temperaturilor maxime diurne de -3 – -2 grade și ale celor nocturne de -8 – -7 grade. În a doua săptămână de prognoză temperatura aerului va avea mici oscilații de la o zi la alta, astfel încât se vor înregistra, în medie, valori maxime de -5 – -2 grade și minime de -9 – -6 grade. Vor fi precipitații în 4 și 5 ianuarie, dar cu o probabilitate mai mare pentru apariția acestora începând cu data de 6 a lunii ianuarie.

Comentarii

WORDPRESS: 0