Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

HomeSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Regimul termic va fi unul fluctuant în următoarele două săptămâni, pe lângă zile calde meteorologii prognozând o răcire accentuată a vremii spre sfârșitul primei jumătăți a intervalului, în timp ce precipitații sunt așteptate pe parcursul ambelor săptămâni, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 17 – 30 octombrie, publicată luni.

În Moldova, vremea va deveni caldă pentru această dată la începutul săptămânii, cu o medie a valorilor diurne, ce va crește de la 18 grade în prima zi, până spre 21 – 22 de grade în 18 octombrie, iar minimele de asemenea în creștere treptată vor atinge 4 – 7 grade. Răcirea vremii va fi accentuată în zilele de 20 și 21 octombrie, când vor fi temperaturi maxime în jurul valorii de 10 grade și minime de numai 0 – 2 grade. Începând din 23 octombrie și până spre finalul lunii sunt estimate temperaturi peste normele climatologice, respectiv o medie regională a maximelor de 17 – 19 grade și de 6 – 8 grade pentru minime. Se vor semnala ploi slabe în 19 și 20 octombrie, iar în restul intervalului regimul pluviometric va fi în general deficitar. Totuși, în a doua săptămână vor fi intervale în care vor fi posibile precipitații.

La munte, în primele trei zile ale intervalului de prognoză, media temperaturilor maxime la nivelul zonei va fi de 12 – 14 grade, iar a celor minime va fi de 3 – 5 grade. Vremea se va răci accentuat în 20 și 21 octombrie, când se vor atinge maxime în jurul valorii de 4 grade și minime negative în aproape toată zona montană, la o medie a valorilor de -4 grade. Pentru a doua săptămână de anticipație sunt prognozate maxime în general peste 10 grade și minime, în medie de 3 – 4 grade. Local și temporar vor fi precipitații slabe în zilele de 19 și 20 octombrie, când în zona înaltă ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Probabilitatea pentru precipitații va fi destul de ridicată și după 23 octombrie.

Comentarii

WORDPRESS: 0