Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

HomeSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Regimul termic va înregistra fluctuații ușoare în următoarele două săptămâni, cu zile mai calde spre finalul primei jumătăți a intervalului, în timp ce precipitații mai importante sunt așteptate de meteorologi pe parcursul primei săptămâni, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 15 – 28 august, publicată luni.

În Moldova, maximele termice vor fi în creștere până în data de 19 august, atunci când media lor va atinge 33 – 34 de grade. În următoarele două zile aceasta va scădea cu aproximativ 6 grade, apoi, până la finalul intervalului de prognoză, va avea ușoare variații între 27 și 29 de grade. Media minimelor termice se va situa între 17 și 19 grade în prima săptămână și între 15 și 17 grade în cea de-a doua. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 15 – 22 august.

În Dobrogea, vremea se va încălzi treptat, astfel încât în jurul datei de 19 august media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul valorii de 32 de grade, iar a minimelor va fi de 21 – 22 de grade. În zilele imediat următoare se va răcori, iar între 22 și 28 august temperaturile maxime vor avea o medie între 28 și 30 de grade, iar minimele între 18 și 20 de grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în primele zile de prognoză și în intervalul 20 – 22 august.

La munte, vremea se va încălzi până în jurul datei de 19 august, atunci când media maximelor termice va ajunge să atingă aproximativ 26 de grade, iar a minimelor va fi de 13 – 15 grade. În zilele imediat următoare se va răcori, iar între 22 și 28 august temperaturile maxime vor avea o medie între 17 și 20 de grade, iar minimele între 9 și 12 grade. Vor fi perioade cu averse aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse în primele două și între 19 și 24 august.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0