Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

HomeSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Meteorologii prognozează vreme călduroasă, cu temperaturi în creștere, peste media acestei perioade, la începutul lunii iunie, în timp ce precipitații mai importante sunt așteptate după data de 6 iunie, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 30 mai – 12 iunie, publicată luni.

În Moldova, temperatura aerului va fi în creştere treptată, dar semnificativă, de la valori apropiate sau uşor peste cele normale în primele zile (în medie cu maxime de 23 – 26 de grade şi minime de 12 – 15 grade) la valori ce vor caracteriza o vreme călduroasă între 2 şi 6 iunie, când la amiază, în medie regională, vor fi 30 – 34 de grade. Ulterior, vremea se va mai răcori şi se vor înregistra temperaturi în jurul celor obişnuite pentru prima decadă a lunii iunie. În după-amiezile primelor zile, local vor fi averse ce pot avea izolat caracter torenţial, dar gradul de instabilitate atmosferică va fi mai ridicat după data de 6 iunie, când fenomenele asociate acesteia vor fi frecvente şi sunt estimate cantităţi de apă mai însemnate.

În Dobrogea, valorile temperaturii aerului vor fi mai ridicate decât mediile multianuale, iar în perioada 2-7 iunie vremea va deveni deosebit de caldă, călduroasă în partea continentală, cu maxime de 31 – 34 de grade (pe litoral se vor înregistra 25 – 28 de grade) şi minime de 16 – 20 de grade. În intervalul 8 – 10 iunie, regimul termic va fi mai ponderat şi se va apropia de normalul primei decade a lunii iunie. În după-amiezile primelor zile, pe alocuri vor fi averse ce pot avea izolat caracter torenţial, dar după data de 7 iunie vor fi perioade în care fenomenele asociate instabilităţii atmosferice pot fi mai frecvente şi ploile local mai însemnate cantitativ.

La munte, vremea va fi caldă în majoritatea zilelor din interval, chiar deosebit de caldă între 2 şi 6 iunie, când se vor înregistra maxime termice de 20 – 25 de grade şi minime de 8 – 14 grade, cu valori mai coborâte, atât ziua, cât şi noaptea, la altitudini mari. În intervalul 8 – 10 iunie este estimat un regim termic mai ponderat, ce se va apropia de cel normal pentru prima decadă a lunii iunie. În prima săptămână, în orele după-amiezilor, se vor semnala averse, pe arii mai extinse şi izolat cu caracter torenţial în data de 31 mai. Probabilitatea pentru ploi mai frecvente şi local mai însemnate cantitativ va fi ridicată şi în perioada 6 – 9 iunie.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0