Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

HomeSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Maximele termice se vor situa în limitele climatologice ale acestei perioade, caracterizând o vreme caldă, deși primul weekend va aduce o răcire a vremii, în timp ce precipitații sunt așteptate de meteorologi la jumătatea primei săptămâni, dar și în cea de-a doua, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 23 mai – 5 iunie, publicată luni.

În Moldova, între 25 şi 27 mai vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime de 25 – 29 de grade şi minime de 11 – 16 grade, mediat regional. Valori termice mai modeste vor caracteriza perioada 28 – 30 mai, în special pentru jumătatea de nord a regiunii, iar în restul intervalului temperaturile se vor situa în jurul celor climatologic specifice (în medie 22 – 25 de grade ziua şi 9 – 13 grade noaptea). În special în jurul datei de 26 mai, fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala local, iar probabilitatea pentru ploi va crește şi după data de 30 mai.

În Dobrogea, valorile temperaturii aerului vor fi în general apropiate de mediile multianuale ale perioadei, cu maxime de 22 – 25 de grade (18 – 22 de grade pe litoral) şi minime de 12 – 15 grade. Vreme mai caldă va fi în perioada 26 – 28 mai şi posibil în jurul datei de 3 iunie, când vor fi 24 – 26 de grade în zona costieră şi 28 – 31 de grade în partea continentală. Ploi mai frecvente se vor semnala în perioada 29-30 mai şi posibil în jurul datei de 2 iunie, în rest doar pe spaţii mici fiind posibile fenomene de instabilitate atmosferică, astfel că regimul pluviometric al întregului interval de referinţă va fi deficitar.

La munte, vremea va fi caldă în perioada 25 – 27 mai şi posibil în jurul datei de 3 iunie, când se vor înregistra maxime termice de 17 – 24 de grade şi minime de 7 – 14 grade, uşor mai coborâte la altitudini mari. Pentru celelalte zile, este estimat un regim termic apropiat sau chiar uşor sub cel climatologic specific acestei perioade, cu medii ale valorilor diurne de 12 – 18 grade şi ale celor nocturne de 3 – 8 grade. Temporar, mai ales în orele după-amiezilor, se vor semnala averse, mai frecvente şi mai însemnate cantitativ în jurul datei de 26 mai şi, cu probabilitate mare, şi după data de 28 mai. Regimul pluviometric va fi în limitele normale acestei perioade din an.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0