Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

HomeSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Regimul termic va fi prezenta maxime în creștere în următoarele două săptămâni, preponderent pozitive spre finalul intervalului, în timp ce precipitații sunt așteptate din nou de meteorologi de la sfârșitul primei săptămâni, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 27 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022, publicată luni.

În Moldova, valorile diurne vor crește semnificativ, de la -2 grade în medie, în zilele de 27 și 28 decembrie până spre 6 grade, în medie, în zilele de 2 și 3 ianuarie. Ulterior, tendința acestora este de scădere până spre medii în jurul a 1 grad în perioada 7 – 9 ianuarie. O evoluție termică similară o vor avea și valorile nocturne, astfel media minimelor va crește de la medii în jurul a -5 grade în perioada 27 – 29 decembrie, spre 1 – 2 grade, în medie în 3 ianuarie, apoi până la sfârșitul intervalului de prognoză vor scădea spre -5 – -4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în prima zi a intervalului, apoi, din data de 30 decembrie probabilitatea pentru precipitații va fi relativ ridicată.

La munte, în perioada 27 – 31 decembrie, media temperaturilor maxime va fi de 0 grade. Ulterior acestea vor crește ușor spre 2 grade, apoi tendința este de scădere până spre -3 – -2 grade în perioada 7 – 9 ianuarie. Minimele vor avea o evoluție termică similară, astfel că în perioada 27 – 31 decembrie, variațiile acestora vor fi inexistente, media situându-se în jurul a -4 grade, vor crește apoi ușor până spre -2 grade în 2 și 3 ianuarie, iar ulterior vor scădea până spre -7 – -6 grade, în perioada 7 – 9 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0