Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

HomeSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

După câteva zile mai calde, începutul primei luni calendaristice de iarnă va aduce o vreme în răcire, cu maxime termice care nu vor mai urca peste 4 grade, dar și primele precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 29 noiembrie – 12 decembrie, publicată luni.

În Moldova, după o prima zi a intervalului, în medie cu valori termice diurne de 12 grade și minime de 5 – 6 grade, pe 30 noiembrie vremea se va răci, astfel că la nivelul regiunii vor fi maxime de 3 grade, în medie și minime de -2 – 0 grade. În perioada 1-3 decembrie, valorile termice vor marca o creștere, media maximelor ajungând la 10 – 11 grade și a minimelor în jurul valorii de 3 grade. Pentru următoarele zile și până pe 12 decembrie sunt estimate medii ale maximelor termice de 2 – 4 grade și ale minimelor de -3 – -2 grade. Se vor semnala ploi slabe în ziua de 29 noiembrie, iar local și temporar, începând cu 3 decembrie și până la sfârșitul celor 2 săptămâni se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare.

La munte, în primele două zile, media temperaturilor maxime în această regiune va scădea de la 0 – 2 grade la -5 grade, iar cea a minimelor de la -1 – 0 grade la -7 grade. În perioada 1-3 decembrie, vremea se va încălzi astfel că valori termice maxime vor atinge în medie de 3 grade, iar media minimelor nocturne va urca spre -1 grad. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, regimul termic va fi apropiat de cel normal, fiind estimate medii ale maximelor termice de -2 – 0 grade și ale minimelor de -7 – -5 grade. Se vor semnala zilnic precipitații, la început mixte, apoi predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar, cu o probabilitate mai ridicată în intervalele 30 noiembrie – 1 decembrie și 3-9 decembrie, ninsorile moderate cantitativ pot să depună strat de zăpadă.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0