Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

După câteva zile mai calde, începutul primei luni calendaristice de iarnă va aduce o vreme în răcire, cu maxime termice care nu vor mai urca peste 4 grade, dar și primele precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 29 noiembrie – 12 decembrie, publicată luni.

În Moldova, după o prima zi a intervalului, în medie cu valori termice diurne de 12 grade și minime de 5 – 6 grade, pe 30 noiembrie vremea se va răci, astfel că la nivelul regiunii vor fi maxime de 3 grade, în medie și minime de -2 – 0 grade. În perioada 1-3 decembrie, valorile termice vor marca o creștere, media maximelor ajungând la 10 – 11 grade și a minimelor în jurul valorii de 3 grade. Pentru următoarele zile și până pe 12 decembrie sunt estimate medii ale maximelor termice de 2 – 4 grade și ale minimelor de -3 – -2 grade. Se vor semnala ploi slabe în ziua de 29 noiembrie, iar local și temporar, începând cu 3 decembrie și până la sfârșitul celor 2 săptămâni se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare.

La munte, în primele două zile, media temperaturilor maxime în această regiune va scădea de la 0 – 2 grade la -5 grade, iar cea a minimelor de la -1 – 0 grade la -7 grade. În perioada 1-3 decembrie, vremea se va încălzi astfel că valori termice maxime vor atinge în medie de 3 grade, iar media minimelor nocturne va urca spre -1 grad. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, regimul termic va fi apropiat de cel normal, fiind estimate medii ale maximelor termice de -2 – 0 grade și ale minimelor de -7 – -5 grade. Se vor semnala zilnic precipitații, la început mixte, apoi predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar, cu o probabilitate mai ridicată în intervalele 30 noiembrie – 1 decembrie și 3-9 decembrie, ninsorile moderate cantitativ pot să depună strat de zăpadă.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0