Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

HomeSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Vremea va prezenta valori termice în general normale pentru această dată, în următoarele două săptămâni, cu un prim weekend cu zile mai calde, în timp ce precipitații slabe sunt așteptate de meteorologi mai ales după data de 26 noiembrie, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 22 noiembrie – 5 decembrie, publicată luni.

În Moldova, după o prima zi a săptămânii cu valori termice diurne în medie de 10 grade și minime de 2 – 4 grade, vremea se va răci, urmând să devină normală sub aspect termic în perioada 23 – 25 noiembrie, când la nivelul regiunii vor fi maxime de 5 – 7 grade și minime de -2 – 0 grade. Va urma un interval (26-29 noiembrie) în care valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, respectiv maxime, în general de 10 – 12 grade și minime în jurul valorii de 3 grade. La sfârșitul lunii noiembrie și în primele zile din decembrie sunt estimate maxime termice de 5 – 8 grade și minime în jurul valorii de 0 grade. Se vor semnala ploi slabe în ziua de 23 noiembrie, dar local și temporar și după 26 noiembrie. În zonele deluroase, trecător vor fi posibile și precipitații mixte.

La munte vor fi, de asemenea, alternanțe termice în perioada 22 noiembrie – 5 decembrie. În prima zi a săptămânii vremea va fi caldă, cu o medie a maximelor de 6 – 8 grade, apoi se va răci accentuat până la valori de numai 0 – 1 grad. Va urma o încălzire ușoară în perioada 26 – 28 noiembrie când se va atinge o medie a maximelor de 4 – 5 grade, iar pentru a doua parte a intervalului analizat sunt estimate maxime de 0 – 2 grade, chiar ușor negative în unele zile. Evoluția va fi asemănătoare și la temperaturile minime, care în intervalele reci (24 și 25 noiembrie și după 30 noiembrie) vor scădea la o medie de -6 – -4 grade, iar în cele mai calde (22 și 23 noiembrie și perioada 27- 29 noiembrie) vor atinge valori apropiate de 0 grade. Temporar se vor semnala precipitații în noaptea de luni spre marți (22/23 noiembrie) și marți (23 noiembrie), dar și după 26 noiembrie. Probabilitate pentru cantități mai însemnate va fi mai ridicată în intervalul 27 – 29 noiembrie și în zilele de 3 și 4 decembrie.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0