Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

HomeSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Următoarele două săptămâni vor aduce zile în care probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în continuare una scăzută, în timp ce regimul termic va fi unul fluctuant, zilele reci alternând cu cele mai calde pentru această perioadă, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 25 octombrie – 7 noiembrie, publicată luni.

În Moldova, vremea ușor mai rece decât în mod obișnuit, mai ales noaptea, se va menține până pe 30 octombrie, fiind caracterizată de temperaturi maxime, în medie de 11 – 14 grade și de minime a căror medie se va situa între 1 și 3 grade. Apoi vremea se va încălzi, devenind caldă pentru această perioadă în intervalul 1 – 4 noiembrie, cu o medie a maximelor termice de 16 – 18 grade și a minimelor de 6 – 9 grade. Începând din 5 noiembrie, procesul de răcire va determina la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, în medie, temperaturi maxime de 11 – 12 grade și minime de 4 – 5 grade, valori apropiate de cele normale în această regiune în prima decadă a lunii noiembrie. Regimul pluviometric se va menține deficitar chiar și în cea de-a doua săptămână, când probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată doar în intervalul 4 – 7 noiembrie.

La munte, după 25 – 29 octombrie, în care temperaturile maxime vor fi, în medie, de 6 – 8 grade, vremea se va încălzi ușor, iar media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă montană va atinge 10 – 11 grade în intervalul 30 octombrie – 2 noiembrie. Ulterior se estimează o scădere treptată a valorilor termice diurne astfel încât pe 7 noiembrie media maximelor va ajunge la 4 – 5 grade. Media temperaturilor minime va fi ușor negativă, între -3 și -1 grad, în intervalul 25 – 28 octombrie și pe 7 noiembrie, iar în celelalte nopți ale celor două săptămâni va avea valori de 1 – 4 grade. În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua se estimează zilnic precipitații mai ales ploi, local moderate cantitativ în intervalul 4 – 7 noiembrie.

Comentarii

WORDPRESS: 0