Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

HomeSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

După câteva zile caniculare, vremea se va răci la mijlocul acestei săptămâni, când meteorologii așteaptă și precipitații mai însemnate, însă apoi temperaturile maxime vor reveni spre 28 de grade și nu vor mai înregistra variații majore, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 16 – 29 august, publicată luni.

În Moldova, în primele două zile ale intervalului vremea va fi călduroasă, pe alocuri caniculară îndeosebi în jumătatea sudică a regiunii, cu o medie a maximelor în jurul valorii de 34 de grade și a minimelor de 17 – 18 grade. Se va răci în această regiune, în zilele de 18 și 19 august, când media temperaturilor maxime nu va mai depăși 26 de grade, iar cea a minimelor va fi, în general, de 13 – 15 grade. În restul intervalului nu sunt estimate variații mari de temperatură, maximele urmând a fi în medie de 26 – 28 de grade, iar minimele de 14 – 16 grade. Valori termice mai scăzute vor fi posibile după 27 august. În 17 și 18 august se vor semnala averse pe arii extinse, iar mai ales în nordul regiunii și în dealurile subcarpatice, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În ultima decadă a lunii august, ploile se vor semnala pe arii restrânse, probabilitatea de apariție a acestora urmând să crească în zilele de 25 și 26 august.

În Dobrogea, până în 19 august vremea va fi în general călduroasă, local caniculară în partea continentală a regiunii, însă temperaturile maxime vor atinge doar izolat 34 – 35 de grade, iar minimele vor avea o medie regională de 19 – 21 de grade. Răcorirea vremii se va resimți și în această regiune după mijlocul săptămânii, când sunt estimate maxime, în medie de 27 – 29 de grade, valori ce se vor menține fără variații semnificative, până aproape de finalul lunii august. Minimele termice din această perioadă se vor încadra într-un ecart mediu de 16 – 18 grade. Regimul pluviometric se va menține în general deficitar, cu excepția zilelor de 18 și 19 august, când se vor semnala ploi locale.

La munte, vremea va fi caldă la începutul intervalului, însă odată cu accentuarea graduală a instabilității atmosferice, temperatura va scădea semnificativ, de la o medie a temperaturilor maxime de 24 de grade în prima zi, la 15 – 16 grade. În perioada 20 – 25 august se va încălzi, iar media maximelor pentru întreaga zonă va urca la 18 grade, urmând să scadă din nou la 16 grade spre finalul lunii. Temperaturile minime vor avea o evoluție asemănătoare, respectiv o medie a acestora mai ridicată în primele zile, când se vor atinge 14 – 15 grade, apoi va scădea, iar până spre finalul intervalului va oscila între 8 și 11 grade. Aversele de ploaie vor fi mai frecvente şi pe alocuri însemnate cantitativ în 17 și 18 august, iar în celelalte zile fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala local şi temporar în timpul după-amiezelor, cu o probabilitate mai mare după 25 august.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0