Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

prognoza-meteo-680x365Regimul termic prognozat pentru următoarele două săptămâni se anunță unul variabil, în condițiile în care, în această săptămână, valorile termice vor scădea brusc în majoritatea zonelor țării, până pe 13 noiembrie când vremea se încălzește, relevă prognoza publicată de Administrația Națională de Meteorologie valabilă pentru intervalul 7 – 20 noiembrie. Probabilitatea de precipitații se va menține ridicată la nivel național, în timp ce la munte va ninge.

În Moldova, în această săptămână, valorile termice vor scădea brusc, astfel că vremea va deveni mult mai rece decât ar fi normal în această perioadă din an; în medie, temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 8 grade, iar cele minime între 0 și 4 grade, valori mai scăzute, preponderent negative, urmând a se înregistra în dimineţile de 11 şi 12 noiembrie. Începând din 13 noiembrie, temperatura aerului va fi în creştere, ajungând la valori peste cele normale în a doua decadă de noiembrie. Astfel, sunt estimate medii regionale de 7 – 13 grade ziua şi 1 – 4 grade noaptea. Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată pe parcursul celor două săptămâni, dar cu precădere până pe 11 noiembrie, când se pot cumula local şi cantităţi de apă mai importante; tot în aceeaşi perioadă, se vor semnala şi precipitaţii mixte.

La munte, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că în intervalul 9 – 12 noiembrie, valorile termice se vor situa sub mediile climatologice, cu minime între -10 și -5 grade şi maxime de între -2 și 3 grade. Pentru cea de-a doua săptămână se estimează o creştere treptată a temperaturilor, ce vor deveni apropiate de cele normale pentru perioada din an. Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată, cu precădere în prima săptămână, când local se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate. În perioada 9 – 11 noiembrie vor fi mai ales ninsori, iar în restul intervalului se vor semnala precipitaţii mixte.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0