Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

Vremea se menține călduroasă în următoarele două săptămâni, ușor mai răcoroasă spre finalul primei jumătăți a intervalului, în timp ce precipitații sunt așteptate de meteorologi mai ales în cea de-a doua săptămână, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 9 – 22 august, publicată luni.

În Moldova, daca prima zi a intervalului a fost una călduroasă, cu maxime, în medie, de 32 – 33 de grade, până în 14 august, vremea se va răcori ușor, iar media regională a maximelor se va situa între 27 și 30 de grade. O nouă încălzire este estimată pentru perioada 15 – 19 august, când vremea va fi din nou călduroasă în mare parte a regiunii, cu maxime, în medie de 30 – 31 de grade. Valorile minime vor fi de 17 – 19 grade la începutul perioadei, dar vor scădea spre 14 grade în 13 și 14 august, apoi se vor situa în jurul valorii de 16 grade. Averse locale se vor semnala în perioada 9 – 12 august şi cu o probabilitate destul de ridicată și după 16 august.

În Dobrogea, în primele patru zile ale intervalului, vremea va fi călduroasă, cu temperaturi maxime, în medie de 30 – 32 de grade și minime peste 20 – 21 de grade. Pentru perioada 13 – 22 august sunt prognozate valori, în general, de 28 – 29 de grade, mai ridicate în partea continentală a regiunii și minime ce vor fi, în medie, de 18 – 20 de grade. Regimul pluviometric va fi deficitar în mare parte a intervalului celor două săptămâni. Pe arii restrânse se vor semnala averse și descărcări electrice în 9 și 12 august, iar cu o probabilitate în creștere și după 17 august.

La munte, vremea va fi caldă cu o medie a valorilor maxime pentru întreg spațiul montan de 20 – 23 de grade și minime, în general, între 11 și 14 grade. Valori ușor mai scăzute sunt posibile în 13 și 14 august, când prognoza indică maxime, în medie de 18 – 19 grade și minime în jur de 9 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată pe parcursul intervalului, însă ploile se vor semnala pe alocuri, în general, în timpul după-amiezelor.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0