Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

După câteva zile răcoroase, vremea se va încălzi în următoarea perioadă, însă deocamdată nu vom scăpa de ploi, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 14 – 27 iunie, publicată luni.

În Moldova, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme răcoroasă, cu medii ale maximelor diurne de 20 – 24 de grade şi ale minimelor de 11 – 15 grade. Ulterior, în special în cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va ajunge la valori în jurul celor climatologic specifice pentru a doua parte a lunii iunie, iar în unele zile vremea va fi chiar mai caldă decât normal, cu maxime de 25 – 29 de grade şi minime de 14 – 17 grade, mediat regional. La începutul primei săptămâni aversele vor fi frecvente şi local însemnate cantitativ. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată şi după data de 21 iunie.

În Dobrogea, în prima săptămână, vremea va fi relativ răcoroasă în majoritatea zilelor, cu valori diurne de 20 – 24 de grade şi nocturne de 12 – 15 grade, mediat regional. Ulterior, vremea va fi caracterizată de un regim termic apropiat de cel normal în ultima decadă a lunii iunie, cu maxime de 24 – 28 de grade şi minime de 15 – 18 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în mare parte a intervalului de referinţă, în special în perioada 15 – 19 iunie când vor fi posibile local cantităţi de apă mai însemnate.

La munte, vremea va fi răcoroasă la începutul intervalului, când se vor înregistra valori diurne de 8 – 16 grade şi nocturne de 2 – 8 grade. Ulterior, vremea se va încălzi, devenind normală pentru a doua jumătatea a lunii iunie; temperaturile maxime vor fi de 14 – 22 de grade, iar minimele de 8 – 14 grade, iar până la sfârşitul perioadei nu sunt estimate variaţii termice semnificative. În special în primele zile ale intervalului, aversele vor fi frecvente şi local însemnate cantitativ, dar probabilitatea de ploaie va fi ridicată şi în cea de-a doua săptămână.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0