Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

După câteva zile reci pentru această perioadă, vremea se va încălzi până la valori termice maxime în jurul a 20 de grade, în următoarele două săptămâni, în timp ce precipitații sunt așteptate de meteorologi pe tot parcursul intervalului, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 26 aprilie – 9 mai, publicată luni.

­În Moldova, pană în data de 28 aprilie, vremea se va menține rece pentru această perioadă din an, cu medii ale maximelor de 11 – 12 grade și ale minimelor în jurul valorii de 2 grade. Apoi, până spre sfârșitul primei săptămâni, valorile termice vor fi în creștere spre maxime, în medie, de 22 – 23 de grade și minime de 9 – 10 grade. După data de 1 mai, temperatura aerului va avea o tendință de scădere, iar în cea de-a doua jumătate a intervalului, media valorilor diurne va fi de 19 20 de grade, iar a celor nocturne, de 7-8 grade. Condiții pentru averse de ploaie vor fi pe aproape tot parcursul intervalului de anticipație, iar în perioada 1 – 5 mai vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

La munte, vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă în 26, 27 și 28 aprilie, când mediile maximelor vor fi de 4 – 6 grade, iar ale minimelor de -4 – -2 grade, dar se va încălzi treptat, până în 30 aprilie, când se estimează valori diurne în medie de 12 grade și nocturne de 4 grade. Ziua de 1 mai va fi comparabilă cu precedenta, apoi se va răci ușor, astfel încât regimul termic se va menține aproape staționar, cu maxime mediate zonal la 10 grade și minime de 2 grade. Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a intervalului, la început mixte, iar din 30 mai vor fi mai ales ploi, sub formă de aversă, ce trecător pot fi însoțite de fenomene electrice.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0