Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

Vremea se va încălzi treptat în următoarele două săptămâni, cu valori termice ce vor ajunge și la 20 de grade, în timp ce precipitații sunt așteptate de meteorologi pe tot parcursul intervalului, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 19 aprilie – 2 mai, publicată luni.

În Moldova vremea se va încălzi ușor în primele zile ale intervalului, de la o medie a maximelor termice de 12-13 grade, până la 18 grade în 22 aprilie, însă spre finalul săptămânii se va reveni la o medie regională de numai 14 grade. Pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai, sunt estimate valori termice diurne apropiate de normele climatologice, la o medie pentru întreaga regiune de 18-20 de grade. Minimele termice nu vor avea variații semnificative și se vor situa în medie între 4 și 6 grade, valori mai ridicate urmând a se înregistra spre finalul perioadei, când se vor atinge 8-10 grade. Probabilitatea pentru ploi temporare va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului. În special în primele zile ale intervalului, izolat sunt posibile și cantități mai însemnate.

La munte, până în 26 aprilie, vremea se va menține relativ rece, cu valori termice diurne pentru întreaga zonă ce vor oscila între 4 și 7 și minime preponderent negative, în general, cuprinse între -4 și 0 grade. Spre sfârșitul intervalului de prognoză, se va încălzi treptat, media maximelor urmând să atingă 10-12 grade, iar minimele termice vor înregistra o medie de 2-4 grade. Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a intervalului, sub formă de ploaie, iar în zona înaltă și sub formă de lapoviță și ninsoare.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0