Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

Vremea în următoarele două săptămâni va fi una rece, cu valori mult sub normalul acestei luni, în timp ce precipitații sunt așteptate pe parcursul întregii perioade, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 5-18 aprilie, publicată luni.

În Moldova, în prima parte a săptămânii, vremea se va răci, astfel că de la valori uşor sub cele medii multianuale la început (maxime de 12 – 14 grade şi minime în jurul a 0 grade), temperaturile vor ajunge în intervalul 7-9 aprilie cu mult mai scăzute decât normalul primei decade ale lunii aprilie, respectiv 5 – 8 grade, în medie, la amiază şi -3 – -2 grade, noaptea. În următorul interval, 10 – 18 aprilie, se estimează puține variații ale regimului termic, care se va situa ușor sub cel normal la mijlocul acestei luni, cu medii ale temperaturilor maxime de 11 – 14 grade și a celor minime de 1 – 3 grade. Regimul pluviometric va fi în general deficitar, dar, în intervalul 6 – 8 aprilie și după data de 12 aprilie, probabilitatea pentru apariția precipitațiilor va fi mai ridicată.

La munte, în prima parte a săptămânii, vremea se va răci astfel că de la medii ale temperaturilor maxime de 2 – 4 grade şi ale minimelor în jurul a -5 grade, valorile termice vor ajunge în intervalul 7-9 aprilie cu mult mai scăzute decât normalul primei decade ale lunii aprilie, respectiv -5 – -2 grade, în medie, la amiază şi -10 – -8 grade, noaptea. În următorul interval, 10-18 aprilie, se estimează puține variații ale regimului termic, care se va situa sub cel normal la mijlocul acestei luni, cu medii ale temperaturilor maxime de 2 – 5 grade și a celor minime de -4 – -2 grade. Temporar vor fi precipitații slabe și local moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, cu probabilitate mai mare de apariție în intervalul 6-9 aprilie și după data de 12 aprilie.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0