Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

Vremea va intra într-un proces de încălzire treptată pe parcursul următoarelor două săptămâni, cu maxime care pot atinge în unele zile chiar și 20 de grade, în timp ce precipitații sunt așteptate mai ales de la finalul primei săptămâni, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 29 martie – 11 aprilie, publicată luni.

În Moldova, până în data de 2 aprilie, vremea va fi în încălzire semnificativă, astfel că de la valori uşor sub cele medii multianuale la început (maxime de 10 – 14 grade şi minime de 0 – 4 grade) temperaturile vor ajunge mai ridicate decât norma primei decade de aprilie, respectiv 17 – 20 de grade la amiază şi 4 – 7 grade noaptea. Pentru următoarea perioadă, 3 – 11 aprilie, este estimată o alternanţă a zilelor cu vreme caldă (în medie cu 17 – 20 de grade în orele amiezii) cu perioade mai reci când pot fi valori de 11 – 14 grade. Minimele nocturne vor fi în general de 4 – 7 grade, dar pot fi şi dimineţi cu temperaturi local în jurul a 0 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar până în data de 2 aprilie (când local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică – averse şi descărcări electrice). Ulterior, vor fi şi perioade cu probabilitate de ploaie mai ridicată.

La munte, până în data de 2 aprilie, vremea se va încălzi treptat, astfel că de la valori în general sub cele specifice perioadei la început (ziua -1 – 4 grade şi noaptea -8 – -3 grade) la temperaturi peste cele normale, maxime în medie de 4 – 10 grade şi minime de -4 – 2 grade. Ulterior, până la finalul intervalului de referinţă, vor alterna zilele calde, cu temperaturi peste mediile multianuale cu zile mult mai reci. La începutul intervalului, pe spaţii mici şi trecător vor fi precipitaţii mixte. După data de 2 aprilie, vor fi perioade cu probabilitate mai ridicată pentru precipitaţii, local moderate sau însemnate cantitativ.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0