Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

prognoza-meteo-680x365Regimul termic prognozat pentru următoarele două săptămâni se anunță unul variabil, iar după data de 26 octombrie valorile termice vor scădea cu 6 – 7 grade Celsius, în timp ce probabilitatea de precipitații se va menține ridicată aproape în fiecare zi, la nivel național, relevă prognoza de specialitate, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie, valabilă pentru intervalul 24 octombrie – 6 noiembrie.

În Moldova, până în jurul datei de 28 octombrie, vremea va fi rece pentru această perioadă, cu o medie a valorilor maxime de 8 – 10 grade și minime ce vor scădea spre 2 grade. După această dată, valorile termice diurne vor crește ușor și treptat și se vor menține în jurul a 10 – 12 grade Celsius, iar minimele nu vor avea variații semnificative și se vor situa în jurul valorii de 3 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în primele zile ale intervalului, însă cantități mai însemnate se vor înregistra în jurul datei de 26 octombrie. Ploi vor mai fi posibile în 29 octombrie și după data de 2 noiembrie.

Citește și:   Circulație restricționată miercuri seară, pentru desfășurarea unui tur ciclist al Romanului

La munte, intervalul va debuta cu o vreme caldă pentru această dată, cu maxime în jurul valorii de 10 grade și minime pozitive de 2 – 4 grade. În perioada 27-29 octombrie, temperatura va scădea spre medii ale valorilor maxime de numai 2 – 3 grade și minime în jur de -4 grade. Un nou proces de încălzire ușoară va debuta spre sfârșitul lunii octombrie, astfel încât media valorilor maxime va fi de 4 – 6 grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de 0 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în zielele de 25, 26 și 29 octombrie și după data de 2 noiembrie. Vor fi ploi, dar în zona mai înaltă acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0