Vremea va înregistra temperaturi maxime în scădere în următoarele două săptămâni, însă cu valori diurne pozitive în continuare, în timp ce precipitațiile sunt așteptate pe tot parcursul intervalului, dar slabe cantitativ, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru perioada 25 ianuarie – 7 februarie, publicată luni.
În Moldova, în primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi în scădere, astfel media maximelor va tinde de la valori de 8 grade, în 25 ianuarie, spre aproximativ 2 grade, perioada 27 – 29 ianuarie, iar cea a minimelor spre -6 – -4 grade (în nopțile de 28 și 29 ianuarie). Ulterior, la sfârșitul primei săptămâni vremea se va încălzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge în medie la 4 grade, iar cele nocturne spre medii de -2 – 0 grade. Ușoare variații ale regimului termic vor fi posibile și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, când media maximelor se va încadra în general între 1 și 3 grade, iar cea a minimelor se va situa între -5 și -3 grade. Local și temporar se vor semnala precipitații slabe îndeosebi în perioada 25 – 27 ianuarie și în intervalul 31 ianuarie – 3 februarie, dar pe spații mai mici și cu caracter trecător și în restul intervalului.
La munte, în primele zile ale intervalului vremea se va răci semnificativ, astfel încât media temperaturilor diurne va tinde spre valori în jurul a -8 grade (în 27 și 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -12 – -10 grade (în nopțile din perioada 27-29 ianuarie). Ulterior, până la sfârșitul primei săptămâni, valorile termice vor crește treptat, astfel media maximelor va ajunge până la 0 – 2 grade, iar cea a minimelor până spre -5 – -4 grade. Apoi, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale specifice perioadei, maxime în medie de -2 – -1 grad și minime în jurul valorii de -7 grade. Temporar se vor semnala precipitații slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar în jurul datei de 29 ianuarie și în perioada 31 ianuarie – 2 februarie, acestea vor fi pe arii mai extinse și posibil moderate cantitativ.
Comentarii