Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

HomeSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

 

prognoza-meteo-680x365Vremea se va răci accentuat în următoarele zile, temperaturile urmând să fie mai scăzute decât în mod normal, cu maxime ce nu vor depăşi 13 – 16 grade Celsius, iar ploile vor fi frecvente pe arii extinse, potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie valabile pentru intervalul 3 – 16 octombrie.

În Moldova, începând din data de 4 octombrie, vremea se va răci apreciabil, astfel că temperaturile vor deveni, în perioada 5 – 6 octombrie, mult mai coborâte decât cele normale în prima decadă a lunii octombrie. Mediile maximelor vor fi de 10 – 16 grade şi ale minimelor de 4 – 8 grade. În cea de-a doua săptămână, se estimează o creştere uşoară şi treptată a valorilor termice, cu precădere a celor diurne, ce vor urca spre 16 – 18 grade la sfârşitul intervalului de prognoză, atunci când vor deveni apropiate de cele climatologic specifice mijlocului de octombrie. Prima săptămână a intervalului de referinţă va fi caracterizată de intervale cu ploi frecvente, ce pot fi, local, mai importante cantitativ, urmând ca, apoi, probabilitatea de ploaie să fie mai redusă.

La munte, vremea se va răci brusc şi semnificativ, astfel că, în intervalul 5 – 11 octombrie, valorile termice vor deveni negative pe timpul nopţilor, iar ziua vor fi în medie de 2 – 6 grade. Apoi este estimată o creştere uşoară şi treptată a temperaturilor, ce vor deveni apropiate de cele normale la mijlocul lunii octombrie, cele nocturne devenind, în medie, pozitive. Pe parcursul primei săptămâni, precipitaţiile vor fi pe spaţii extinse şi, local, în cantităţi mai importante. La început va ploua, dar, începând din noaptea de 4 spre 5 octombrie, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Pentru cea de-a doua săptămână, estimările arată o probabilitate de precipitaţii mai redusă.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0