Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

Meteorologii se așteaptă la o încălzire a vremii spre finalul acestei săptămâni, când temperaturile minime vor deveni din nou pozitive, perioadă în care sunt așteptate și precipitații mai însemnate, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 7 – 20 decembrie, publicată luni.

În Moldova, în primele zile ale intervalului, valorile termice diurne se vor situa ușor sub normele perioadei, cu o medie a maximelor de -1 – 0 grade și a celor minime de -3 – -2 grade. Apoi, vremea se va încălzi, iar media maximelor va atinge 8 grade în intervalul 10 – 13 decembrie, când și temperaturile nocturne vor deveni pozitive, cu o valoare medie de 3 – 5 grade. Ulterior, va avea loc un proces de răcire treptată și astfel, între 17 și 20 decembrie, regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei, cu valori medii ale maximelor în jurul a 2 grade și ale celor minime de -3 – -1 grad. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 9 – 15  decembrie, iar în jurul datei de 10 decembrie vor fi posibile cantități de apă mai însemnate.

La munte, în primele zile ale intervalului, valorile termice diurne vor crește ușor spre medii de 2 – 3 grade, ce se vor menține până în data de 13 decembrie. Apoi, temperatura maximă va fi în scădere treptată spre valori, în medie, de -2 grade. Minimele termice vor fi în creștere până în data de 11 decembrie, spre valori medii de -2 grade, ce se vor menține până în data de 14 decembrie. În cea de-a doua săptămână, valorile nocturne vor scădea din nou, spre medii de -7 – -6 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 9 – 15 decembrie, iar în jurul datelor de 10 și 13 decembrie vor fi posibile cantități de apă mai însemnate.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0