Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Vremea se va răci treptat pe parcursul următoarelor două săptămâni, maximele termice urmând a coborî spre 6 grade, în timp ce probabilitatea apariției precipitațiilor va fi una redusă, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 9 – 22 noiembrie, publicată luni.

În Moldova, vremea va fi în general închisă, iar valorile termice diurne vor marca o scădere treptată și aproape constantă în prima săptămână de prognoză, astfel încât media regională a acestora va coborî de la 13 până spre 6 grade, dar se vor plafona la această valoare pe tot parcursul celei de a doua săptămâni. Temperaturile minime vor caracteriza o vreme caldă pentru această perioadă în primele nopți, când media lor va fi de 4 – 6 grade, însă din 12 noiembrie vor scădea treptat, de la valori mediate de 2 grade spre valori negative, respectiv -2 grade în 17 noiembrie, după care vor avea doar mici variații în jurul valorii de 0 grade. Probabilitatea de precipitații va fi destul de mică pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, acestea se vor semnala pe arii restrânse, în general slabe cantitativ. Excepție va face sfârșitul primei săptămâni și perioada 18 – 21 noiembrie, când sunt semnale că se pot extinde ca arie.

Citește și:   Liceenii români pot aplica din nou pentru burse de studiu în SUA, prin programul FLEX 2022-2023

La munte, în prima săptămână vremea se va răci, iar media maximelor va scădea de la 11 – 12 grade în prima zi, până la 2 – 3 grade în weekend. Minimele vor fi în medie între 2 și 4 grade în primele zile și vor scădea sub zero grade în ultimele. În cea de a doua săptămână, maximele vor fi cuprinse în general între 0 și 4 grade, iar minimele aproximativ între -6 și -2 grade. După data de 12 noiembrie, trecător vor fi precipitații slabe, izolat la început, apoi posibil local.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0