Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Vremea va înregistra o răcire treptată în următoarele două săptămâni, valorile termice maxime urmând a coborî cu până la 6 – 7 grade față de începutul intervalului, în timp ce minimele vor atinge pragul de îngheț, iar precipitații sunt așteptate mai ales în prima săptămână, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 2 – 15 noiembrie, publicată luni.

În Moldova, în intervalul 2 – 5 noiembrie, temperaturile maxime vor oscila ușor, în jurul mediei de 13 grade, iar până pe 9 noiembrie aceeași medie va fi de 10 – 11 grade. Apoi, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, vremea se va răci treptat, astfel încât pe 14 și 15 noiembrie se va ajunge la o medie regională de 5 – 6 grade. Minimele nocturne vor crește de la 3 grade în prima noapte, până la 7 – 8 grade în 4 noiembrie, după care se vor menține între 1 și 3 grade, iar la sfârșitul celor 2 săptămâni vor coborî spre o medie regională de -1 – 0 grade. Ploile vor fi mai frecvente în perioada 2 – 6 noiembrie, iar ulterior vor mai fi precipitații slabe, pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare după data de 10 noiembrie.

Citește și:   Circulație restricționată miercuri seară, pentru desfășurarea unui tur ciclist al Romanului

La munte, în intervalul 2 – 9 noiembrie, vremea va fi ușor mai caldă decât ar fi normal, cu maxime în medie de 6 – 10 grade și minime pozitive spre 2 – 3 grade în cea mai mare parte a zonei montane. Din 10 noiembrie însă, răcirea vremii va determina temperaturi apropiate sau chiar sub mediile multianuale, cu 1 – 6 grade, ziua, şi sub pragul de îngheţ, noaptea, cele mai scăzute valori fiind de așteptat spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni. Se vor semnala precipitații, predominant ploi, între 2 și 6 noiembrie, iar ulterior probabilitatea de apariție a precipitațiilor sub formă de ploi, lapovițe și ninsori va fi mai mare după data de 10 noiembrie.

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0