Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Meteorologii se așteaptă la o încălzire a vremii, în următoarele două săptămâni, până la temperaturi maxime diurne în jur de 20 de grade, în timp ce precipitații slabe cantitativ mai sunt așteptate spre finalul primei săptămâni, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 19 octombrie – 1 noiembrie, publicată luni.

În Moldova, în primele două zile vremea va fi răcoroasă, cu o medie regională a temperaturilor maxime în jurul a 14 grade și a minimelor de aproximativ 4 grade. În perioada 21 – 23 octombrie, vremea se va încălzi, astfel încât valorile termice diurne vor tinde spre o medie de 21 de grade, urmând ca în weekendul 24 – 25 octombrie acestea să scadă ușor spre 18 – 20 de grade. În tot acest interval, temperaturile nocturne vor fi în creștere treptată până la valori medii de 8 – 10 grade. Cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de valori termice apropiate de cele normale, în medie cu maxime de 12 – 16 grade şi minime de 4 – 8 grade. Local și temporar va ploua slab, în perioada 24 – 26 octombrie, dar ploi slabe mai pot apărea trecător și după data de 27 octombrie.

La munte, prima săptămână va debuta cu vreme rece (19 și 20 octombrie), când vor fi în medie maxime de 4 – 6 grade și minime medii de -3 – 0 grade. În perioada 21 – 23 octombrie se va încălzi, astfel încât valorile termice diurne vor tinde spre o medie de 14 – 15 grade, urmând ca în weekendul 24 – 25 octombrie acestea să scadă ușor spre 12 grade. În tot acest interval, temperaturile nocturne vor fi în creștere treptată până la valori medii în jur de 6 grade. Cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de valori termice constante, în medie cu maxime de 8 – 10 grade şi minime de 0 – 4 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, în general slabe cantitativ, va fi în creștere începând cu data de 24 octombrie. Vor fi ploi, iar spre finalul intervalului se vor semnala și lapoviță și ninsori, la altitudini mari.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0