Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

HomeSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

 

prognoza-meteo-680x365Vremea va deveni, în următoarele zile, mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, valorile termice urmând să ajungă până la 25 – 26 de grade Celsius, în majoritatea regiunilor, în timp ce, din 2 octombrie şi până pe 5 octombrie, ploile îşi vor face, din nou, apariţia, pe arii mai extinse, potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie, valabilă pentru intervalul 26 septembrie – 9 octombrie.

În Moldova, în primele două zile ale intervalului, valorile termice se vor situa uşor sub norma climatologică a perioadei, cu o medie regională a temperaturilor maxime diurne de 17 – 18 grade şi a minimelor nocturne de 7 – 8 grade. Ulterior, va avea loc o încălzire semnificativă, astfel încât, în perioada 30 septembrie – 4 octombrie, vremea va deveni caldă, cu o medie de 23 – 25 a temperaturilor maxime şi în jurul a 12 grade a celor minime. Spre finalul perioadei de prognoză, atât valorile termice diurne, cât şi cele nocturne, vor fi în scădere uşoară şi treptată, spre maxime, în medie, de 18 – 19 grade şi minime în jurul a 8 grade, apropiindu-se astfel de valorile medii multianuale. Ploi de scurtă durată vor mai fi pe arii restrânse la începutul intervalului, iar ulterior probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare pe 4 şi 5 octombrie.

La munte, în primele trei zile ale intervalului vremea va fi uşor mai rece decât în mod normal în ultima decadă a lunii septembrie, cu o medie a valorilor maxime de 8 – 10 grade şi a celor minime de aproximativ 2 grade. Ulterior, temperatura va fi în creştere, astfel încât, în perioada 30 septembrie – 4 octombrie, maximele diurne se vor situa în jurul valorii de 16 grade, iar minimele nocturne mediate pentru întreaga zonă montană va fi de 7 – 8 grade. După 5 octombrie, se estimează o scădere treptată a temperaturii aerului, spre medii ale valorilor maxime de 10 – 11 grade şi ale celor minime de aproximativ 4 grade. Precipitaţii pe arii restrânse se vor înregistra în primele două zile ale intervalului, iar ulterior probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai mare după data de 3 octombrie.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0