Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

HomeSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

 

Vremea se va menține caldă în următoarele zile, însă, începând de la finalul săptămânii, tendinţa va fi una de răcire, iar după data de 26 septembrie sunt așteptate și precipitații, arată prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru intervalul 21 septembrie – 4 octombrie, publicată luni.

În Moldova, vremea va fi caldă până în jurul datei de 26 septembrie, chiar călduroasă în sudul regiunii, cu o medie regională a valorilor maxime cuprinsă între 26 și 29 de grade. După această dată, este prognozată o răcire semnificativă, astfel, la finalul lunii septembrie, se vor atinge maxime în jur de 18 grade. În primele zile din octombrie, temperaturile maxime vor fi ușor mai ridicate, spre o medie de 20 – 22 de grade. Valorile minime de temperatură vor fi în jur de 10 grade în primele zile, însă ulterior vor fi mai ridicate, iar la finalul primei săptămâni, media acestora va atinge 14 – 15 grade, cu mult peste regimul multianual. În a doua săptămână, scăderea de temperatură se va resimți și în regimul nocturn, astfel media regională a minimelor va ajunge la 9 – 10 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în intervalul 26 – 29 septembrie, când și cantitățile de apă vor fi izolat mai însemnate.

La munte, în perioada 21 – 26 septembrie, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, cu maxime la nivelul zonei între 16 și 18 grade și minime tot mai ridicate, ce se vor apropia de 10 grade. Vremea se va răci după acest interval, iar pentru finalul lunii sunt prognozate maxime, în medie, de 10 grade și minime de 2 – 4 grade. În primele zile ale lunii octombrie se întrevede un proces de încălzire, ce va însemna o creștere a valorilor maxime spre 14 grade și minime în medie de 4 – 6 grade. După 23 septembrie se vor semnala ploi, pe arii mai extinse în perioada 26 – 29 septembrie, când și cantitățile de apă vor fi local însemnate cantitativ.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0