Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Meteorologii prognozează o încălzire a vremii spre finalul acestei săptămâni, apoi temperaturi în ușoară scădere pe parcursul celei următoare, când sunt din nou așteptate manifestări de instabilitate atmosferică, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 24 august – 6 septembrie, publicată luni.

În Moldova, în primele cinci zile, vremea va fi ușor sub normalul termic, cu o medie a temperaturilor maxime între 26 și 29 de grade. În zilele de 29 și 30 august, vremea va fi călduroasă, astfel că maximele termice vor fi, în medie, de 32 de grade. După acest interval, valorile termice diurne vor fi din nou ușor sub normalul climatologic, media acestora urmând a fi de 25 – 27 de grade. Media valorilor minime de temperatură pe tot intervalul celor două săptămâni va fi cuprinsă, în general, între 14 și 17 grade. În intervalul 24 – 26 august, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse local însemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în unele zile ale intervalului 31 august – 4 septembrie.

În Dobrogea, vremea va fi predominant frumoasă, iar în prima săptămână și călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 29 și 31 de grade. Ulterior nu vor fi variații semnificative, astfel încât vremea va fi normală termic, cu o medie regională a temperaturilor maxime în jur de 28 de grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție asemănătoare. În prima săptămână, media acestora va fi mai ridicată, de 18 – 20 de grade, până spre 20 de grade, apoi se va înregistra o scădere ușoară spre 19 grade, valoare medie ce se va menține până la sfârșitul intervalului. Regimul pluviometric se va menține deficitar. Ploi de scurtă durată vor fi posibile în jurul datei de 25 august și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

Citește și:   Licitație pentru închirierea de locuri de parcare în Roman, pe 30 septembrie

La munte, până la finalul celor două săptămâni nu sunt prognozate variații semnificative în regimul temperaturii. Valorilor termice maxime, mediate la nivelul zonei vor fi de 16 – 19 grade, ușor mai ridicate în zilele de 29 și 30 august, iar minimele vor avea medii de 9 – 11 grade. În intervalul 24 – 26 august, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse local însemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0