Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Temperaturile maxime se vor menține constante în următoarele două săptămâni, cu valori apropiate de 30 de grade, în timp ce precipitații sunt așteptate doar la începutul intervalului și slabe cantitativ, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru perioada 10 – 23 august, publicată luni.

În Moldova, regimul termic diurn se va menține constant pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză și se va concretiza printr-o medie a temperaturilor maxime de 28 – 29 de grade. În ceea ce privește minimele nocturne, acestea vor fi de aproximativ 18 grade, în medie, în primele nopți, apoi vor marca o scădere și, în intervalul 14 și 23 august, media temperaturilor minime va fi de 16 grade. Vor fi ploi de scurtă durată la începutul intervalului de prognoză, iar apoi probabilitatea pentru averse va fi redusă.

În Dobrogea, în primele trei zile ale intervalului de prognoză media temperaturilor maxime va fi de 30 de grade, apoi regimul termic diurn va marca o scădere și, pe 15 și 16 august, valorile diurne ale temperaturii aerului se vor situa în jurul a 26 – 27 de grade. Ulterior, vor crește ușor, iar la finalul celor 2 săptămâni se vor atinge aproximativ 28 – 29 de grade. Temperaturile nocturne vor avea o evoluție relativ similară, cele mai ridicate valori fiind de așteptat la începutul intervalului, respectiv 20 – 21 de grade. Apoi vor scădea spre 18 grade, valoare medie ce se va menține de interes până la sfârșitul celei de a doua săptămâni a prognozei. Probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă.

Citește și:   Peste 200 de voluntari participă sâmbătă la Roman la „Ziua de Curățenie Națională”

La munte, regimul termic se va menține relativ constant pe pe tot parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză. Astfel, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 18 – 19 grade, iar minimele nocturne se vor situa în jurul unei valori medii de 11 grade. Ploi de scurtă durată se vor semnala la nivel local, cu o probabilitate mai mare în intervalele 10 – 12 august și 15 – 23 august.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0