Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Zilele călduroase vor alterna cu perioadele caniculare, în următoarele două săptămâni, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată după primul weekend, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 6 – 19 iulie, publicată luni.

În Moldova, în data de 7 iulie în jumătatea de nord, iar în zilele de 8 şi 9 iulie în mare parte a regiunii, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de normal, local chiar mai mici decât acestea, cu maxime în medie de 22 – 27 de grade şi minime de 11 – 13 grade. Apoi, vremea va fi în încălzire, astfel că în jurul datei de 11 iulie va deveni călduroasă, local caniculară în sud, cu valori la amiază, în medie, de 30 – 33 de grade, iar noaptea de 16 – 18 grade. Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică alternanţe de zile mai călduroase cu perioade în care valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale (respectiv 27 – 29 de grade). Vor fi averse pe arii mai extinse în data de 7 iulie, apoi probabilitatea pentru ploi locale va fi relativ ridicată în perioada 12 – 16 iulie.

În Dobrogea, în cea mai mare parte a intervalului, va predomina vremea călduroasă, cu zile caniculare în vestul regiunii (în perioadele 6 – 7 iulie şi 11 – 12 iulie), când media maximelor va depăşi 30 – 32 de grade, iar a minimelor de 19 – 20 de grade. În perioada 8 – 9 iulie şi în jurul datei de 15 iulie este estimat un regim termic mai ponderat, cu valori diurne de 26 – 29 de grade, mediat regional. Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala local în data de 7 iulie, însă în general probabilitatea de ploaie va fi redusă în majoritatea zilelor din intervalul de referinţă.

La munte, vremea caldă va predomina pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, media maximelor termice urmând a fi de 18 – 22 de grade, iar a minimelor de 8 – 14 grade. Vor fi şi scurte perioade de vreme răcoroasă (chiar rece dimineaţa şi noaptea), în zilele de 8 şi 9 iulie şi, posibil, 14 – 15 iulie. În intervalele 6 – 7 iulie şi 12 – 15 iulie, probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosferică local accentuată va fi mai ridicată.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0