Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

După câteva zile cu vreme rece, temperaturile maxime vor crește treptat în următoarele două săptămâni, ajungând chiar la valori apropiate de 30 de grade în primul weekend, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va exista pe tot parcursul intervalului, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru perioada 1 – 14 iunie, publicată luni.

În Moldova, în primele trei zile, vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru începutul lunii iunie, media maximelor termice urmând a se situa între 15 și 20 de grade. Ulterior se va încălzi treptat, iar această tendință se va menține până spre sfârșitul primei săptămâni de prognoză, atunci când se estimează că temperaturile maxime vor fi, în medie regională, de 28 – 29 de grade. Din data de 8 iunie, temperatura aerului va scădea ușor, spre medii ale maximelor de 26 – 27 de grade. Media temperaturilor minime va fi în scădere, spre 6 grade în dimineața zilei de 3 iunie, apoi în creștere, spre valori de 14 – 15 grade. Probabilitatea de apariție a fenomenelor specifice instabilității atmosferice va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

La munte, vremea se va răci la început, astfel că în intervalul 1 – 4 iunie mediile maximelor se vor situa între 6 și 8 grade, iar ale minimelor între -1 și 2 grade. Ulterior, acestea vor intra într-un proces de creștere treptată, astfel că valorile diurne mediate regional se vor situa între 12 și 18 grade, iar cele nocturne între 6 și 10 grade. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0