Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Temperaturile maxime în următoarele două săptămâni vor tinde spre 24 – 26 de grade, dar vor fi și zile mai reci în prima săptămână, în timp ce precipitații sunt așteptate la mijlocul primei săptămâni și la începutul celei de-a doua, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 18 – 31 mai, publicată luni.

În Moldova, în primele două zile ale intervalului, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale, respectiv maxime la nivelul regiunii în jur de 24 de grade și minime de 10 – 12 grade. La mijlocul primei săptămâni de prognoză, vremea va deveni răcoroasă, chiar rece în timpul dimineților, cu medii ale valorilor maxime de 17 – 19 grade și minime ce vor scădea spre 6 grade. După acest interval se vor înregistra ușoare variații, însă tendința temperaturii va fi de creștere, astfel încât, până la finalul celor două săptămâni, se va atinge o medie a valorilor maxime de 26 de grade și de 11 – 13 grade pentru minime. Se vor semnala averse locale în 19 și 20 mai, dar cu o probabilitate mai mare și în intervalul 24 – 28 mai.

La munte, în primele două zile ale intervalului, vremea va fi relativ caldă pentru această perioadă, cu o medie la nivelul zonei montane de 15 – 16 grade și minime de 6 – 8 grade. La mijlocul săptămâni (20 – 22 mai) se va răci, încât maximele termice vor fi în jur de 10 grade, iar minimele, vor fi în general de 0 – 2 grade. După acest interval se vor înregistra ușoare variații, însă tendința temperaturii va fi de creștere, spre medii ale maximelor de 14 de grade și de 6 grade pentru minime.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0