Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

După câteva zile cu temperaturi scăzute, vremea se va încălzi treptat, temperaturile maxime ajungând din nou la valori peste cele obișnuite ale acestei perioade a anului, în timp ce precipitații locale sunt așteptate pe întreaga durată a intervalului, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru perioada 4 – 17 mai, publicată luni.

În Moldova, în prima parte a intervalului de referinţă, vor fi zile caracterizate de o vreme răcoroasă, cu medii ale valorilor maxime de 15 – 19 grade, iar în data de 6 mai vremea va fi chiar rece pentru prima decadă a lunii mai, cu 10 – 14 grade la orele amiezii. Minimele nocturne se vor situa în medie între 7 şi 10 grade. Din data de 8 mai, temperaturile vor creşte treptat, dar semnificativ, vremea devenind mai caldă decât normalul perioadei, cu maxime de 25 – 27 de grade în 11 mai. Apoi, sunt de aşteptat unele oscilaţii termice de la o zi la alta, dar cu probabilitate mare ca valorile să se menţine în general apropiate de cele climatologic specifice la mijlocul lunii mai. Va ploua pe spaţii extinse, local în cantităţi mai importante, în perioada 4 – 7 mai, apoi probabilitatea pentru ploi locale va fi în creştere după 12 mai.

La munte, debutul perioadei de referinţă va fi caracterizat de o vreme în general mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă a anului (maxime termice de 4 – 8 grade şi minime de 0 – 3 grade, în medie), în special în jurul datei de 6 mai, când în medie valorile diurne vor fi de 1 – 4 grade, iar minimele negative. Încălzirea substanţială a vremii ce va urma după data de 8 mai va determina temperaturi peste mediile multianuale, cu maxime de 12 – 16 grade şi minime de 3 – 8 grade. Ulterior, deşi cu variaţii uşoare de la o zi la alta, temperaturile se vor menţine în general apropiate de cele normale la mijlocul lunii mai. Până în data de 7 mai, precipitaţiile vor fi frecvente şi local însemnate cantitativ; în data de 6 mai vor predomina ninsorile, iar în celelalte zile vor fi ploi şi precipitaţii mixte la altitudini mari. Probabilitatea de ploaie va fi din nou în creştere după data de 11 mai.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0