Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Vremea va fi în general mai caldă decât normalul acestei perioade, în următoarele două săptămâni, cu temperaturi maxime care pot urca și până la 25 de grade, în timp ce precipitații mai importante sunt așteptate spre sfârșitul primei săptămâni, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 27 aprilie – 10 mai, publicată luni.

În Moldova, între 28 aprilie şi 1 mai, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal în această perioadă din an, cu temperaturi maxime ce vor ajunge la valori medii de 22 – 25 de grade, în timp ce minimele vor fi de 6 – 11 grade. Va urma un interval mai răcoros (2 – 5 mai), cu temperaturi însă apropiate de normal, ziua între 16 şi 19 grade, iar noaptea între 5 şi 9 grade, mediat regional. Ulterior acestei date, tendința va fi de încălzire semnificativă a vremii. Probabilitatea de ploaie (averse însoţite şi de descărcări electrice) va fi mai ridicată în perioada 30 aprilie – 3 mai când local se pot cumula cantităţi de apă în general moderate, însă mai ales în nordul şi în vestul regiunii.

Citește și:   Înfrângere pentru CSM Roman în deplasare, în cadrul etapei a doua a Diviziei A

La munte, până în data de 1 mai, vremea va fi în încălzire treptată, astfel că temperaturile vor ajunge să se situeze peste cele specifice perioadei din an; cele maxime vor fi în medie de 9 – 15 grade, iar minimele vor fi negative la altitudini mari, în rest urmând a se încadra între 2 şi 5 grade. O scădere de temperatură se va resimţi în intervalul 2 – 4 mai, cu valori diurne de 6 – 10 grade şi nocturne de 0 – 3 grade, în medie. Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică posibilitatea unui regim termic cu mult peste cel specific perioadei. Probabilitatea pentru precipitaţii (predominant ploi) va fi ridicată în perioada 29 aprilie – 4 mai, când se pot cumula local cantităţi de apă mai însemnate şi din nou spre sfârşitul intervalului de referinţă.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0