Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Valorile maxime ale temperaturilor prognozate vor rămâne, în următoarele două săptămâni, în mare parte cele normale pentru această perioadă, în afară de zilele de 31 martie şi 1 aprilie, când vremea se va răci accentuat, arată prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru intervalul 30 martie – 12 aprilie, publicată luni.

În Moldova, media temperaturilor maxime va scădea semnificativ, de la 12 – 13 grade în prima zi, la 3 – 4 grade în cea de a doua, apoi va fi în creștere și va ajunge să se situeze între 16 și 18 grade în jurul datei de 9 aprilie. Ulterior nu vor mai fi modificări esențiale. Media temperaturilor minime va scădea de la 4 grade în prima zi, până la -5 – -4 grade în ziua de 1 aprilie, apoi va crește și va ajunge să se situeze, în ultimele zile de prognoză, între 3 și 6 grade. Vor fi precipitații local la începutul și la sfârșitul intervalului și doar izolat, posibil, în restul intervalului

La munte, în primele trei zile vremea se va răci, iar în 31 martie și 1 aprilie media temperaturilor maxime va fi negativă, de -4 – -3 grade, apoi se va încălzi ușor și treptat până la valori cuprinse, în cea de a doua săptămână, în general, între 5 și 8 grade. Media minimelor termice va fi sub pragul de îngheț și va avea variații între -10 și 0 grade. Vor fi posibile precipitații aproape în fiecare zi, dar probabilitatea va fi mai mare în primele și în ultimele zile ale intervalului de prognoză.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0