Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Vremea va avea un regim fluctuant pe parcursul următoarelor două săptămâni, cu o răcire mai pronunțată spre finalul primei jumătăți a intervalului, urmată de o nouă încălzire treptată, precum și cu precipitații mai consistente la începutul primei săptămâni, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 3 – 16 februarie, publicată luni.

În Moldova, vremea va fi caldă în primele două zile, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 8 – 10 grade și a celor minime de 2 – 4 grade, apoi se va răci. În perioada 5 – 9 februarie, regimul termic se va situa în jurul mediilor specifice, cu valori diurne cuprinse, în medie, între -2 și 2 grade și minime în general între -10 și -4 grade. În cea de-a doua săptămână, tendința temperaturilor va fi de creștere ușoară și treptată, astfel încât spre finalul intervalului media maximelor va tinde spre 9 – 10 grade, iar a celor minime până în jurul valorii de 0 grade. Precipitații moderate și local însemnate cantitativ se vor semnala în zilele de 4 și 5 februarie, iar în restul intervalului acestea vor putea apărea trecător și pe arii restrânse.

La munte, în primele două zile, media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar a celor minime între -2 și 0 grade. Apoi, vremea se va răci semnificativ, astfel încât în perioada 5 – 9 februarie se vor înregistra, în medie, valori termice diurne cuprinse între -8 și -4 grade și nocturne, în general, între -14 și -10 grade. În cea de-a doua, săptămână tendința temperaturilor va fi de ușoară creștere, astfel încât spre finalul intervalului media maximelor va tinde spre 0 – 2 grade, iar a celor minime până în jurul valorii de -4 grade. Precipitații moderate și local însemnate cantitativ se vor semnala între 3 și 6 februarie, iar în restul intervalului acestea vor fi slabe și pe arii mai restrânse.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0