Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

HomeSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

 

Vremea va înregistra o tendință de răcire în următoarele două săptămâni, dar cu valori maxime în continuare peste cele normale pentru această dată, în timp ce precipitații se vor semnala mai ales în prima săptămână, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 23 decembrie 2019 – 5 ianuarie 2020, publicată luni.

În Moldova, până în jurul datei de 28 decembrie, valorile de temperatură vor fi în scădere treptată, însă vor continua să se situeze peste cele normale în această perioadă a anului. Astfel, cele maxime diurne vor fi, în medie, de 4 – 8 grade, iar minimele nocturne vor coborî spre -1 – 3 grade. Pentru perioada 29 decembrie – 2 ianuarie, estimările prognostice indică o probabilitate mare pentru înregistrarea unor temperaturi apropiate de cele climatologic specifice perioadei, cu valori diurne de 0 – 3 grade și nocturne de -6 – -3 grade, mediat regional. Ulterior, în ultimele zile ale intervalului de referință, tendința este de încălzire ușoară a vremii. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în prima parte a intervalului, dar cu precădere în jurul datelor de 23 și 28 decembrie.

La munte, temperaturi pozitive se vor mai înregistra doar la începutul intervalului de prognoză, când se va înregistra o medie termică de 3 grade. Apoi regimul termic va fi caracterizat de temperaturi negative, atât noaptea cât și ziua, cu cele mai scăzute valori, respectiv -6 grade ziua și -12 grade noaptea, în jurul datei de 31 decembrie, după care va urma o ușoară creștere a valorilor termice, care se vor menține însă sub limita de îngheț. Probabiltatea pentru precipitații va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0