Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

HomeSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

 

Răcirea accentuată a vremii așteptată pentru această săptămână va aduce și primele temperaturi nocturne negative ale acestui sezon rece, însă va urmată de o nouă încălzire treptată, în timp ce precipitații mai importante sunt așteptate atât în prima, cât și în cea de-a doua săptămână, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 28 octombrie – 10 noiembrie, publicată luni.

În Moldova, începând din 29 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general apropiate de normalul perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 11 – 14 grade în 29 octombrie la 7 – 10 grade în intervalul 30 octombrie – 2 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic diurn de 10 – 13 grade, mediat regional. O evoluție similară vor avea și valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă și semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între -2 și 2 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 2 – 6 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie și din nou în perioadele 3 – 4 noiembrie și 6 – 8 noiembrie.

La munte, din data de 29 octombrie, vremea se va răci accentuat, determinând înregistrarea unor temperaturi în general sub cele normale ale perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 8 – 12 grade în 29 octombrie la 1 – 6 grade în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele obișnuite în prima decadă a lunii noiembrie, fiind prognozate maxime în medie de 5 – 10 grade. O evoluție similară vor avea și valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă și semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele vor fi negative în toată zona, în medie între -8 și -2 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de -2 – 4 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în perioada 29 – 30 octombrie, atunci când, mai ales la altitudini de peste 1.400 de metri, vor predomina ninsorile, și din nou în perioadele 2 – 4 noiembrie și 6 – 8 noiembrie.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0