Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

După două zile cu vreme deosebit de rece, vremea se va încălzi și va păstra, în următoarele două săptămâni, valori în apropiate de 20 de grade, în timp precipitații sunt așteptate atât spre sfârșitul primei jumătăți a intervalului, cât și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 7 – 20 octombrie, publicată luni.

În Moldova, după două zile cu vreme deosebit de rece pentru această perioadă din an, când media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 9 grade, în următoarele zile vremea se va încălzi, astfel încât pe 10 octombrie această medie se va situa în jurul valorii de 21 grade, mai ridicată decât norma climatologică specifică acestei date. Vremea se va răcori în următoarele zile de prognoză, când temperaturile maxime vor fi, în medie, în jurul a 18 grade, apoi ele se vor situa între 17 și 20 de grade. Temperaturile minime vor fi scăzute în intervalul 7 – 9 octombrie, când media lor va fi de 1 – 4 grade. Ulterior, până la sfârșitul celor două săptămâni, media temperaturilor minime va fi crește, fiind cuprinsă între 5 și 8 grade. Se vor semnala precipitații slabe, mai ales ploi, cu probabilitatea mai ridicată de apariție în prima zi, în intervalul 10 – 12 octombrie precum și în unele zile din a doua săptămână.

La munte, în primele două zile de prognoză, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an, cu o medie a temperaturilor maxime de 3 grade. În următoarele două zile vremea se va încălzi, astfel încât pe 10 octombrie această medie se va situa în jurul valorii de 13 grade, mai ridicată decât media climatologică specifică acestei date, valoare ce se menține, cu mici variații, de la o zi la alta, până pe 15 octombrie. În ultimele zile de prognoză, vremea se va răcori ușor, cu aproximativ 2 grade. Temperaturile minime vor fi scăzute în intervalul 7 – 9 octombrie, când media lor va fi de -3 – 0 grade. Ulterior, până la sfârșitul celor două săptămâni, media temperaturilor minime va fi în creștere, fiind cuprinsă între 1 și 6 grade. Vor fi precipitații cu probabilitatea mai ridicată de apariție, în prima zi, când vor fi mai ales ninsori și predominant ploi în intervalul 10 – 12 octombrie, precum și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0