Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

HomeSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

 

Vremea va avea valori termice care se vor încadra în normalul perioadei, în următoarele două săptămâni, cu o răcire așteptată spre finalul intervalului, dar și cu o probabilitate mai mare de apariție a precipitațiilor la mijlocul primei săptămâni și începutul celei de-a doua, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru perioada 23 septembrie – 6 octombrie, publicată luni.

În Moldova, deși vor avea ușoare variații de la o zi la alta, valorile de temperatură se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă din an, cu maxime de 18 – 22 de grade, mai rece urmând a fi ziua de 27 septembrie. Minimele nocturne vor fi în marea lor majoritate ușor mai mari față de mediile multianuale, în ecartul 8 – 12 grade. După o ușoară creștere de temperatură prognozată pentru perioada 28 septembrie – 2 octombrie, este estimată o răcire a vremii spre sfârșitul intervalului. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în intervalul 25 – 27 septembrie și în data de 30 septembrie.

La munte, regimul termic nu va avea variații semnificative pe parcursul primei săptămâni de prognoză și va fi apropiat de cel normal în această perioadă din an; ziua vor fi valori de 8 – 15 grade, iar pe parcursul nopților temperaturi ușor negative vor fi doar la altitudini de peste 2.000 de metri. După ușoara încălzire din perioada 29 septembrie – 1 octombrie, sunt estimate temperaturi în scădere către finalul celor două săptămâni de prognoză. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în mare parte a intervalului de referință, dar cu precădere în perioada 24 – 27 septembrie și în jurul datei de 30 septembrie.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0