Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Meteorologii anticipează o alternanță a intervalelor cu vreme caldă și răcoroasă pentru următoarele două săptămâni, cu o probabilitate mai mare de apariție a precipitațiilor spre finalul primei săptămâni și începutul celei de-a doua, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 9 – 22 septembrie, publicată luni.

În Moldova, în prima săptămână, vreme va fi caldă, astfel încât, cu mici variații, media maximelor se va menține în jurul valorii de 27 de grade până în data de 14 septembrie. În 15 și 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va scădea, apoi va crește ușor și treptat până la sfârșitul celei de a doua săptămâni, când se va ajunge la o medie regională de 22 de grade. Media minimelor termice se va menține în jurul a 13 grade până pe 15 septembrie. În 16 și 17 septembrie se va produce o scădere, spre 8 grade, ulterior urmând o creștere ușoară și treptată, până la finalul celei de-a doua săptămâni, spre 10 grade.  Probabilitatea pentru apariția ploilor, în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 14 – 18 septembrie.

În Dobrogea, vremea va fi caldă în primele șase zile, cu o medie a temperaturilor maxime de 27 de grade, după care în intervalul 15 – 17 septembrie se va răcori, astfel că media va scădea spre 19 grade. Ulterior, până pe 22 septembrie, valorile termice diurne vor crește ușor și treptat, în medie, spre 23 de grade. Media minimelor termice se va situa în prima săptămână în jurul valorii de 17 grade, iar apoi va fi cuprinsă, în general, între 12 și 14 grade, exceptând nopțile de 17 și 18 septembrie, când ea va fi mai scăzută, în jurul a 10 – 11 grade.  Probabilitatea pentru apariția ploilor, în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 14 – 17 septembrie.

La munte, regimul termic va marca o scădere în intervalul 15 – 17 septembrie, dar până atunci media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 17 grade. În intervalul 18 – 22 septembrie se estimează o creștere treptata a acestei medii spre 14 grade. Temperaturile minime vor ajunge de la valori, în medie, de 8 grade în prima săptămână, până la 1 –2 grade în intervalul 16 – 18 septembrie, urmând ca pînă pe 22 septembrie această medie să crească spre 5 grade. Probabilitatea pentru apariția ploilor, local însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 14 – 18 septembrie.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0