Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

 

Vremea se va menține rece în această săptămână și va intra apoi într-un proces treptat de încălzire, în timp ce precipitațiile își vor face apariția și pe parcursul următoarelor două săptămâni, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 15 – 28 aprilie, publicată luni.

În Moldova, până în data de 20 aprilie vremea va fi rece, cu temperaturi maxime medii cuprinse între 10 și 13 grade, exceptând ziua de 16 aprilie, când media se va situa doar în jurul valorii de 6 grade. Apoi, vremea se va încălzi treptat, astfel încât maximele termice vor crește, în medie, de la 14 spre 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în perioada 26 – 28 aprilie. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 2 și 5 grade, cu tendință de creștere ușoară, în ultimele nopți, spre 6 – 8 grade. În 16 și 17 aprilie, temporar, vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, local moderate cantitativ, iar în restul intervalului doar trecător și pe arii restrânse va ploua slab, cu o probabilitate mai mare în 18 și 19 aprilie și după data de 24 aprilie.

La munte, vremea va fi rece în intervalul 15 – 22 aprilie, când se va înregistra o medie a temperaturilor maxime de 2 – 4 grade, în timp ce valorile nocturne vor fi exclusiv negative și se vor încadra între -6 și -2 grade. Începând cu data de 23 aprilie, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, astfel încât valorile maxime diurne vor atinge 12 grade în intervalul 25 – 28 aprilie, iar cele minime vor deveni pozitive și se vor situa în jurul valorii medii de 3 grade. Se vor semnala precipitații mixte în primele zile ale intervalului de prognoză, iar spre sfârșit probabilitatea pentru ploi slabe, trecătoare, va fi în creștere.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0