Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

 

Vremea va fi rece în următoarele două săptămâni, mai ales în prima jumătate a intervalului, când se vor întregistra din nou minime negative și în care precipitații sunt așteptate aproape în fiecare zi, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 25 martie – 7 aprilie, publicată luni.

În Moldova, vremea se va răci, devenind rece în perioada 26 – 29 martie, când media temperaturilor maxime va ajunge la 6 – 8 grade. După acest interval vor mai fi alternanțe termice, dar tendința generală a temperaturilor maxime va fi de creștere, până spre valori în jur de 14 grade. Media temperaturilor minime va fi de 3 – 4 grade în primele două zile, apoi va scădea semnificativ, iar în 28 martie se va ajunge la minime în jur de -3 grade. Până în 2 – 3 aprilie, media regională a valorilor minime va fi de 0 grade, apoi va crește ușor, la valori de 3 – 4 grade. În prima săptămână sunt prognozate precipitații slabe și pe arii restrânse aproape în fiecare zi, iar în a doua săptămână probabilitatea de apariție a acestora va crește după 3 aprilie.

La munte, vremea va deveni rece în perioada 26 – 29 martie, în medie cu valori maxime de numai -2 – 0 grade și minime de -7 – -4 grade, chiar mai scăzute în 28 martie, când la nivelul întregului spațiu montan se va înregistra o medie a acestora de -10 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi în creștere ușoară, respectiv medii ale valorilor maxime ce vor atinge 3 – 4 grade. O evoluție asemănătoare se va înregistra și pentru valorile minime de temperatură, astfel că, de la o medie de -6 – -4 grade, până la finalul intervalului se va ajunge la -2 – 0 grade. Temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ în 25 și 26 martie și trecător în perioada 28 – 30 martie. În a doua săptămână, precipitațiile își vor face apariția, cel mai probabil, după 3 aprilie.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0