Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

HomeSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

 

 

Vremea va avea un regim fluctuant în următoarele două săptămâni, cu valori maxime de 10 grade la început, dar și de 2 grade la mijlocul intervalului, în timp ce precipitații sunt așteptate pe parcursul ambelor săptămâni, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 11 – 24 februarie, publicată luni.

În Moldova, vremea va fi cu mult mai caldă decât normal în prima zi de prognoză, cu o medie regională a maximelor termice în jurul a 10 grade, apoi va intra într-un proces de răcire ce va determina scăderea maximelor spre medii în jurul a 2 grade, în data de 16 februarie. Apoi, maximele vor crește până spre 8 – 9 grade, în medie, în perioada 20 – 22 februarie, iar spre sfârșitul intervalului vremea se va răci din nou. Minimele vor crește spre medii în jurul a 2 grade în noaptea de 12 februarie, apoi vor coborî spre -4 grade, în medie, în noaptea de 14 februarie. Ulterior tendința este, în general, de creștere, spre valori între -3 și -1 grad. Temporar vor fi precipitații, mai ales între 11 și 16 februarie și după data de 21 februarie.

La munte, în prima zi media temperaturilor maxime va fi de 2 – 3 grade, apoi va scădea până la -8 grade în ziua de 13 februarie. În intervalul următor tendința va fi în general de creștere, iar între 18 și 24 februarie media temperaturilor maxime va fi în jurul a 0 grade. Nopțile vor fi reci, iar media temperaturilor minime se va situa, în general, între -12 și -6 grade. Vor fi precipitații aproape în fiecare zi, importante cantitativ în primele două.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0