Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

 

Regimul termic va înregistra temperaturi în scădere accentuată în această săptămână, caracterizând o vreme geroasă, apoi în creștere ușoară la începutul lunii decembrie, în timp ce precipitațiile își vor face apariția pe întreg parcursul următoarelor două săptămâni, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 26 noiembrie – 9 decembrie, publicată luni.

În Moldova, până la finalul lunii noiembrie, temperatura aerului va fi în scădere accentuată. Temperaturile maxime vor scădea de la o medie de aproximativ 2 grade la început, până spre -6 grade în ultima zi, iar la cele nocturne, de la o medie de 0 grade, până la -15 grade în 30 noiembrie dimineața, astfel vremea devenind geroasă. În intervalul 1 – 5 decembrie, media temperaturilor maxime va fi în creștere de la -5 spre 3 grade, iar cea a minimelor de la -15 grade până la -2 grade. Ulterior, variațiile termice, puțin semnificative, vor fi spre scădere ușoară, în medie până la 2 grade la maxime și -4 grade la minime. Vor cădea precipitații, în perioadele 26 – 29 noiembrie, când temporar vor fi mai însemnate cantitativ, și 3 – 9 noiembrie, când vor fi în general moderate.

La munte, la valorile diurne, temperatura aerului va fi în scădere spre -7 grade până în 29 noiembrie, apoi în creștere spre 2 grade până în ziua de 4 decembrie și din nou în scădere, dar ușoară și treptată, până la -2 grade, la sfârșitul intervalului. Media minimelor va fi în scădere, de la 1 grad în prima dimineață, până la -13 grade în 30 noiembrie, astfel vremea devenind geroasă; în creștere până la -4 grade în data de 4 decembrie, apoi în scădere spre -7 grade la sfârșitul intervalului.  Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în perioadele 26 – 29 noiembrie și 3 – 9 decembrie și local vor fi moderate și însemnate cantitativ.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0