Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

 

Vremea se menține cu mult mai rece decât normalul perioadei, pe parcursul următoarelor două săptămâni, cu temperaturi minime ce pot atinge pragul gerului, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată la începutul celor două săptămâni, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 19 noiembrie – 2 decembrie, publicată luni.

În Moldova, vremea va fi mult mai rece decât în mod obișnuit pe tot parcursul intervalului, cu medii ale maximelor ce se vor situa între -2 și 1 grad, exceptând zilele de 26 și 27 noiembrie, când vor fi în medie valori diurne până în jurul valorii de 4 grade. Media minimelor termice va fi cuprinsă între -4 și -1 grad în nopțile din perioadele 20 – 22 și 26 – 29 noiembrie, iar în rest se vor situa în general între -8 și -6 grade, local chiar și sub pragul gerului în nopțile de 23 și 24 de grade. Se vor semnala precipitații însemnate cantitativ în ziua de 19 noiembrie și slabe cantitativ în 20, 21, 27 și 28 noiembrie, iar în restul intervalului probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă.

La munte, vremea va fi rece în cea mai mare parte a intervalului, astfel media maximelor va fi cuprinsă între -4 și 0 grade, exceptând perioada 24 – 27 noiembrie, când vor fi în medie valori termice în jurul a 3 – 4 grade. Minimele termice vor fi preponderent negative și se vor situa în medie între -6 și -2 grade, iar în ultimele nopți spre valori între -10 și -8 grade. Vor fi precipitații moderate cantitativ în 19 noiembrie și slabe în zilele de 20 și 21 noiembrie, dar și în perioada 26 – 29 noiembrie.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0