Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

HomeSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

 

prognoza-meteo-680x365Meteorologii prognozează, pentru următoarele două săptămâni, o vreme călduroasă, cu variaţii termice nesemnificative, cu maxime între 30 – 33 de grade Celsius, uşor mai ridicate în sudul şi estul ţării, reiese din prognoza publicată, luni, pentru perioada 25 iulie – 7 august, de Administraţia Naţională de Meteorologie. Ploi pe arii relativ extinse, posibil mai însemnate cantitativ, vor fi prezente doar în vestul ţării, în perioada 26 – 29 iulie, şi la munte, între 26 – 29 iulie și 1 – 3 august.

În Moldova, în primele zile ale intervalului de prognoză vremea se va încălzi uşor de la o zi la alta, astfel încât temperaturile medii diurne vor creşte de la 31 de grade în prima zi, spre 34 – 35 de grade pe 28 şi 29 iulie, când vremea va deveni caniculară în cursul după-amiezilor. Ulterior, regimul termic va marca o scădere şi se va menţine, cu mici variaţii, în jurul unei valori medii de 31 – 32 de grade. Temperaturile nocturne vor creşte uşor în prima săptămână de prognoză, de la 17 la 19 grade, în medie, pentru ca după data de 2 august să se menţină în jurul unei medii regionale de 18 grade. Regimul pluviometric va fi în general deficitar, iar probabilitatea pentru ploi slabe, izolate, va fi mai mare între 29 iulie şi 3 august.

În Dobrogea, vremea va fi călduroasă pe tot parcursul celor două săptămâni. Astfel, în primele două zile temperaturile maxime vor fi, în medie, de 30 de grade, apoi vor marca o creștere și vor ajunge la valori de 32 – 33 de grade, în perioada 28 iulie – 1 august. Ulterior, regimul termic va scădea ușor, iar valorile diurne vor reveni la o medie de 30 de grade spre finalul intervalului. Temperaturile minime se vor menține la valori medii de 20 – 22 de grade pe toată durata intervalului de prognoză. Regimul pluviometric va fi în general deficitar și doar cu totul izolat și trecător vor fi condiții pentru ploi slabe cantitativ.

La munte, în următoarele două săptămâni, regimul termic se va menține constant, iar valorile de temperatură vor fi apropiate de normele climatologice specifice pentru sfârșitul lunii iulie și începutul lunii august. Prin urmare, maximele diurne se vor situa, în medie, între 20 și 22 de grade, iar minimele nocturne vor avea valori medii de 12 – 13 grade. Instabilitatea atmosferică va fi mai pronunțată în perioada 26 – 29 iulie și 1 – 3 august, când pe arii relativ extinse vor fi averse și izolat se pot cumula cantități de apă mai însemnate. Ploi de scurtă durată, dar în general slabe cantitativ, se vor semnala la nivel local și în celelalte zile ale intervalului de anticipație.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0