Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

 

Vremea se va încălzi în următoarele două săptămâni, cu temperaturi maxime ce pot atinge 29 de grade în unele zone, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată spre finalurile celor două săptămâni, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 10 – 23 septembrie, publicată luni.

În Moldova, intervalul va debuta cu un regim termic caracterizat de valori normale și, local, chiar mai mici decât cele climatologic specifice în cea mai mare parte a regiunii, astfel că maximele se vor situa în ecartul mediu de 21 – 24 de grade, iar minimele în cel de 10 – 15 grade. În perioada 13-16 septembrie vremea va deveni caldă, cu temperaturi maxime de 26 – 29 de grade, mediat regional. Pentru cea de-a doua săptămână, estimările prognostice indică menținerea unui regim de temperatură mai ridicat decât cel obișnuit după mijlocul lunii septembrie. La începutul intervalului (10-11 septembrie), vor fi ploi pe arii relativ extinse, dar slabe cantitativ. Probabilitatea pentru ploi locale va fi în creștere și în perioadele 16-17 și 21-23 septembrie

La munte, intervalul de referință va debuta cu o vreme caracterizată de valori de temperatură în jurul celor normale pentru această perioadă din an. Apoi, treptat vremea se va încălzi, temperaturile urmând a se situa în general peste mediile multianuale. Astfel, maximele diurne vor crește de la un ecart de 11 – 17 grade spre valori de 14 – 20 de grade, iar cele minime de la 3 – 9 grade la 5 – 10 grade, în medie. Pentru a doua săptămână, estimările prognostice indică temperaturi, în marea lor majoritate, mai ridicate decât norma climatologică a perioadei. La începutul intervalului vor fi ploi slabe, pe spații restrânse. Probabilitatea să plouă în majoritatea masivelor va fi mai ridicată în perioada 16- 20 septembrie.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0