Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

 

Temperaturile se vor menține în general în normele perioadei, în următoarele două săptămâni, în timp ce instabilitatea atmosferică va exista pe tot parcursul intervalului, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru perioada 30 iulie – 12 august, publicată luni.

În Moldova, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a regiunii. Media temperaturilor maxime va atinge 27 – 29 de grade, ușor mai ridicată fiind în data de 31 iulie, dar și în intervalul 6 – 8 august. Temperaturile minime se vor situa în jurul a 18 grade în intervalul 30 iulie – 2 august, apoi vor scădea la medii de 17 grade. Instabilitatea atmosferică se va manifesta pe tot parcursul intervalului de prognoză, însă ploi mai importante cantitativ și pe arii mai extinse se vor semnala cu precădere în intervalul 30 iulie – 2 august.

În Dobrogea, vremea va fi local călduroasă în cea mai mare parte a intervalului de prognoză. Se vor înregistra maxime ușor peste 30 de grade în cea mai mare parte a zonei continentale, dar trecător astfel de valori se vor atinge și pe litoral. O ușoară răcire se va produce din data de 8 august, când mediile valorilor termice maxime diurne vor fi în jurul a 29 de grade. Minimele nocturne vor fi ridicate în primele patru zile, urmând a se înregistra între 20 și 24 de grade, apoi vor scădea ușor, spre medii de 20 de grade. Gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat până în data de 2 august – astfel încât, mai ales după orele amiezilor, se vor semnala averse -, însă ulterior acesta va fi în scădere.

La munte, regimul termic diurn nu va avea variații semnificative pe parcursul intervalului, astfel că mediile temperaturilor maxime vor fi de 18 – 20 de grade. Temperaturile minime vor avea tendința de scădere, de la medii de 12 – 13 grade în primele zile, spre 10 – 11 grade. Temporar va ploua pe aproape tot parcursul intervalului și se vor cumula cantități de apă mai însemnate, îndeosebi în prima săptămână.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0